Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار مرکزی از احتمال تداوم تعطیلی ادارات اراک در صورت تداوم و تشدید آلودگی هوا طی روزهای آینده خبر داد.

سیدعلی آقازاده  به دلایل آلودگی هوا و برنامه‌های استان برای کنترل شرایط و کاهش آلودگی پرداخت و اظهار کرد: طی چهار سال اخیر آمارهای ملی حکایت از بهبود یافتن شرایط آلودگی استان مرکزی بویژه شهر اراک دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۱۳۹۵ تاکنون شرایط آلودگی به مراتب بهتر شده و در پایان سال میزان آلاینده ها در هوای استان به نصف رسیده است.

وی با اشاره به اقداماتی که منجر به کاهش قابل ملاحظه میزان آلایندگی استان شده است، گفت: استفاده از بنزین یورو ۴، تعویض دیگ های شرکت آلومینیوم و جایگزینی دیگ های با آلایندگی کمتر و استفاده از سوخت گاز در نیروگاه شازند از جمله اقدامات موثری بود که در طول این سال ها برای کاهش میزان آلایندگی استان انجام شده و خوشبختانه شرایط بهتری بوجود آمده است.

استاندار مرکزی به مصرف سوخت مازوت توسط نیروگاه شازند در سال ۱۳۹۲ اشاره کرد و افزود: نیروگاه شازند در طول این چند سال تنها ۳۰ الی ۴۰ روز از سال و آن هم  بدلیل افت فشار گاز به ناچار از مازوت برای تامین بخشی از سوخت خود استفاده می کند و مابقی روزهای سال به صورت کامل از گاز استفاده می شود.

وی بیان کرد: پتروشیمی استان براساس اعلام سازمان محیط زیست به یک صنعت سبز تبدیل شده و فعالیت پالایشگاه نیز براساس شاخص های زیست محیطی صورت گرفته و همه این اتفاقات منجر به بهبود شرایط نسبت به گذشته شده است.

آقازاده با اشاره به افزایش شاخص آلایندگی هوای استان در ۴۰ روز از سال گفت: با وجود افزایش غلظت آلاینده ها و کاهش کیفیت هوا طی حدود ۴۰ روز از سال، تنها به مدت پنج روز هوا برای همه گروه های سنی ناسالم است و مابقی روزها برای گروه های حساس ناسالم می‌شود که البته همین میزان هم زیاد بوده  و نگران کننده است.

وی به برنامه‌های استان برای کنترل شرایط و کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: با تشدید کنترل مبادی ورودی شهرهای بزرگ استان نظیر اراک و ساوه، برای جلوگیری از ورود خودروهای سنگین و دیزلی می توان مانع از کاهش کیفیت هوا شد.

وی به بهره برداری از دو پروژه در شهرهای اراک و ساوه برای کاهش ورود وسایط نقلیه سنگین به محدوده شهرها اشاره کرد و افزود: بهره‌برداری از کنارگذر ساوه با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری یکی از طرح‌های مهم در ممنوعیت ورود وسایط نقلیه سنگین به شهر ساوه و به تبع آن کاهش میزان آلودگی دومین شهر بزرگ استان و پاک بودن هوای این شهر است.

استاندار مرکزی از بهره برداری از گذرگاه شمالی شهر اراک ظرف یکسال آینده خبر داد و افزود: در جریان بازدید اخیر مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی مقرر شد که روند اجرای این پروژه تسریع یابد که با بهره برداری از این طرح از منطقه مالک آباد واقع در پنج کیلومتری شهر اراک، وسایط نقلیه سنگین و کامیون اجازه ورود نخواهند داشت.

وی تصریح کرد: به طور کلی به دلیل استقرار واحدهای صنعتی متعددی در شهرهای اراک و ساوه، موضوع آلودگی هوای این دو شهر بویژه در ماه های سرد سال که با پدیده وارونگی هوا مواجه هستیم مطرح است و باید تلاش کرد با کنترل شرایط و نحوه فعالیت کارخانجات، نوع سوخت واحدهای صنعتی و تولیدی و فیلتراسیون واحدهای آلاینده و صنایع کوچکی که میزان آلایندگی آنها خیلی به چشم نمی آید، وضعیت آلودگی بهبود یابد.

آقازاده با تاکید مجدد بر بهبود شرایط آلودگی استان طی چهار سال گذشته، گفت: آلودگی هوای استان و کاهش کیفیت هوا منجر به تعطیلی ادارات در ۱۵ دیماه شد و اگر شرایط تداوم یابد که البته طبق پیش بینی هایی که شده است میزان آلودگی هوای استان به همین منوال بوده و احتمال دارد تشدید هم بشود، قطعا در خصوص تداوم تعطیلی‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد و این تصمیم عصر امروز اعلام خواهد شد.

استاندار مرکزی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص اجرای دقیق قانون هوای پاک گفت: مبنا و شاخص استان در مدیریت و کنترل هوا اجرای دقیق قانون هوای پاک است، هرچند این قانون در اجرا با مشکلات زیادی مواجه است و زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز را ندارد، اما تلاش مجموعه استان اجرای دقیق قانون هوای پاک در سراسر استان بویژه شهرهای بزرگ ساوه و اراک است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استاندار مرکزی بهره برداری هوای استان آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۴۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است

جام جم آنلاین اصفهان؛ دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در خصوص آلودگی هوای اصفهان، گفت: یکی از مسائل اصلی استان اصفهان آلودگی هوا است و همه ما بر این موضوع اذعان داریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان مسئولین سطح ملی نیز به مسائل حوزه آلودگی هوای اصفهان ورود کرده‌اند.
استاندار اصفهان بیان کرد: در این راستا سال گذشته دو جلسه با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور، یک جلسه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دو جلسه با حضور وزیر کشور و یک جلسه با حضور رئیس‌جمهور و برخی از وزیران مختص آلودگی هوای اصفهان برگزار شد که نشان می‌دهد مسئولان استان و مدیران ارشد کشور نسبت به مسئله آلودگی هوای اصفهان دغدغه‌مند هستند.
استاندار اصفهان عنوان کرد: تقویت حمل و نقل همگانی و مدیریت کردن منابع آلاینده متحرک، مدیریت واحد‌های صنعتی، مدیریت و بهبود سوخت مصرفی در استان از جمله موضوعاتی است که در این نشست‌ها اتخاذ شد و در مسیر اجرا است.
دکتر مرتضوی با اشاره به اینکه کیفی ترین سوخت کشور در استان اصفهان توزیع می‌شود، گفت: پروژه گوگرد زدایی پالایشگاه اصفهان که با حضور ریاست‌جمهوری افتتاح شد و تلاش برای به ثمر رساندن رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان و خط دو متروی اصفهان نیز در همین راستا است.
استاندار اصفهان در خصوص تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی اصفهان، بیان کرد: در دو سال گذشته ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل اصفهان افزوده شد و در سال‌جاری نیز درصدد تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی استان هستیم.
وی ادامه داد: برقی شدن اتوبوس‌های اصفهان نیز پروژه‌ای است که آن را دنبال می‌کنیم.
دکتر مرتضوی به جابه‌جایی واحد‌های آلاینده از شعاع ۵۰ کیلومتر اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۳ واحد ریخته‌گری به شهرک بزرگ اصفهان منتقل شدند که در نوع خود بی‌سابقه است، همچنین ۴۰ واحد آلاینده آجرپزی نیز رسماً تعطیل شدند.
وی در مورد مازوت سوزی در اصفهان عنوان کرد: سال گذشته برای اولین بار با حمایت‌های وزیر کشور در برابر سوخت مازوت مقاومت کردیم اما عملیات خرابکارانه در شبکه گاز کشور ما را مجبور به استفاده از سوخت مازوت در روزهای پایانی سال کرد.
استاندار اصفهان از خشکی تالاب بین‌المللی گاوخونی نگرانی و تأثیرات نادیده گرفتن حقتبه تالاب گاوخونی ابراز نگرانی کرد و گفت: بستر خشک تالاب گاوخونی غول خفته ای است که بیدار شدن آن سبب می شود تا بخش وسیعی از فلات مرکزی کشور با چالش جدی روبه رو شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا با پیگیری های انجام شده بتوانیم سهم بهتری از حقابه تالاب گاوخونی را تأمین کنیم زیرا بستر خشک تالاب گاوخونی یکی از اصلی ترین مراکز تولید گردو غبار و آلودگی در استان اصفهان است.
استاندار اصفهان گفت: البته این حقابه بایستی در سطح ملی نیز مطالبه و پیگیری شود.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • احتمال افزایش ابر و رگبار پراکنده در اراک
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است